Fontosabb Kutatások a Propolisszal

Összetevők
A ’The European Journal of Pharmacology’ szaklapban 2008-ban közölt tanulmányban kutatók rámutattak arra, hogy a dél-amerikai méhek által előállított propolisz tartalmazza az ’Artepillin C’ nevű összetevőt, amely segíti az intenzív sebgyógyulás folyamatát.
A propolisz összetevői egyébként kontinensenként abból a szempontból eltérőek lehetnek, hogy a méhek más és más, az adott éghajlatra/területre jellemző növényről gyűjtik össze a növényi nedveket. Az ’Artepillin C’ így lesz a „brazil propolisz” fő különlegessége.

Antibakteriális hatás
A ’Bolgár Tudományos Akadémia Mikrobiológiai Kutatóintézetének (’Bulgarian Academy of Sciences’, ’Institute of Microbiology’) képviselői vizsgálták a különböző földrajzi helyekről származó propolisz minták antibakteriális, gombaölő és vírusellenes hatásait. Úgy találták, hogy származzon bármely kontinensről is a propolisz, általános jellemzője lesz a gombaölő és antivirális hatása, valamint az, hogy képes a Gram-pozitív baktériumok semlegesítésére. >>> Éppen ezért kell farmakológiai (gyógyszertani) jelentőséget tulajdonítani a propolisznak!

Káros anyagok ellen
Az indiai ’Jiwaji University’ kutatói a propoliszt hatásosnak találták az alumínium-mérgezéssel szemben.
Mindez azért lényeges, hiszen az alumíniummal sokan mindennapi kapcsolatban állnak: elég pl. csak arra gondolni, hogy többen alumínium üvegekből isznak, alumínium tányérokból esznek - alumínium evőeszközökkel...
Az alumínium ’nem kimondottan szükséges’ a szervezet számára, hiszen amint bejut az emberi test belsejébe, felhalmozódik a májban, a vesében, a tüdőben, vagy a pajzsmirigyben. Kutatások szerint a felhalmozódott alumínium hatására a szervezet kálcium-raktárai lebontódhatnak. További kutatási eredmények arra világítottak rá, hogy az alumínium negatív hatással lehet a központi idegrendszerre, jelentősen megnövekedett szintje mentális sérüléseket okozhat.

Antioxidáns hatás
A ’The Journal of Agricultural and Food Chemistry’ 2004. decemberi számában megjelent tanulmányban rávilágítottak arra, hogy a propolisz antioxidáns hatású flavonoidokat és polifenol vegyületeket bizonyítottan tartalmaz. A propoliszhoz hasonló antioxidáns hatású élelmiszerek/étrendkiegészítők mivel képesek „kordában tartani” a szervezetben a szabadgyököket, lassíthatják az öregedés ütemét, amely egyértelműen összefüggésbe hozható a szabadgyökök elszaporodásával.

Antiszeptikus hatás
A modern tudomány is elismeri az ősi kultúrák által már alkalmazott sebgyógyító-propoliszt. Például 2009-ben, a ’The Wound Repair and Regeneration’ szeptember-októberi számában a propoliszról úgy írtak, mint a cukorbetegek sebgyógyulsánál a sebek mielőbbi lezárását, a gyorsabb gyógyulását segítő anyagról.

Hajnövekedés serkentése?
Japán orvoskutatók következtetése szerint a propolisz serkentheti a haj újranövekedését. A kutatás vezetője, Ken Kobayaski úgy véli, hogy a propolisz megnöveli azoknak a sejteknek a termelődését, amelyek hozzájárulnak a hajszálak növekedéséhez. Dr. Kobayaski szerint a fejbőrre kerülő propolisz rögvest hozzálát az említett sejtek növekedési ütemének a felgyorsításához.
A tanulmányt a ’The Journal of Agricultural and Chemistry’ szaklap is lehozta. A japán kutatók állatkísérleteket követően vonták le tapasztalataikat: Leborotvált, gyantázott egerek szőre propolisz hatására gyorsabban nőtt vissza, mint azoknál az egereknél, amelyek nem kaptak propoliszt.

A propolisz hatékonyabb mint egynéhány mesterséges fertőtlenítő?
Egy véletlenszerű, egyszeri vak kísérletben úgy találták, hogy a propolisz hatásosabb lehet a herpesz kezelésében gyakorta használt ’Zovirax’ kenőcsnél. A ’Herpes simplex vírusok’ (HSV vírusok) közé tartozik az ajakherpeszt kiváltó HSV1, illetve a gentális (szexuális úton terjedő) herpeszt okozó HSV2 vírus. A propolisz képes lehet a HSV1 és HSV2 terjedését megállítani!? Hatékonyabbnak bizonyulhat mint a herpeszek kezelésére használt szintetikus gyógyszerek. Ajakherpesz kialakulásánál eredményesebben alkalmazható mint a ’Zovirax’.

Propolisz VÁSÁRLÁS ⇢

Propolisz Csepp Kúrák

Gyerekeknek Propolisz cseppetGYEREKEKNEK
3 - 14 év között

3 x 10 csepp / nap
3 - 4 kúra évente

Felnőtteknek PropoliszCsepp.comFELNŐTTEKNEK
14 - 50 év között

3 x 15 csepp / nap
3 - 4 kúra évente

Időseknek Propolisz cseppet50 ÉV FELETT
50 év felett

3 x 15 csepp / nap
3 - 4 kúra évente

KÚRÁK
ÁLLATOKNAK
ÖSSSZES PROPOLISZ KÚRA
Propolisz csepp

Propolisz termékek

Propolisz cseppek, 100ml = 3.971 Ft
Propolisz cseppek, 50ml = 2.271 Ft
100% tiszta Méhpempő, 40g = 6.171 Ft
Tovább az összes termékhez
MINŐSÍTETT Propolisz CseppekTöbb ezer elégedett és visszatérő vásárlóval rendelkezünk.

Gyakori kérdések a Propoliszról:

Mire jó a Propolisz? Kinek ajánlott a fogyasztása?

Összes Propolisz kérdés és válaszhoz tovább.
Propolis cseppek

Csökkentsd a Megfázás megfázás és az influenza esélyeit Propolisz cseppel.

Csökkentsd a Betegség megelőzés betegségek kialakulásának esélyeit Propolisz cseppel.

Védje propolisszal egészségét