Tudjon meg mindent a Propoliszról

Mi az a propolisz?

A propolisz görög eredetű szó, jelentése: „előváros”, „a város védelme”. Nyálkás ragacsos anyag, a méhek állítják elő: a fák rügyeiről, ágairól, kérgeiről összegyűjtik a nedveket, gyantákat, azokat összekeverik mirigyválladékaikkal és különböző enzimekkel. A méhek hagyományosan a kaptár falainak a betömködésére, védelmére, illetve az illetéktelen behatolók elhalt testének a bevonására használják (a rothadással járó fertőzések ne tudjanak terjedni). A propolisz fertőtlenítő hatású, megvédi a kaptár lakóit a gombák, baktériumok, vírusok jelentette fenyegetéstől.

Melyek a propolisz cseppek fogyasztásának legfőbb előnyei az emberi szervezetre nézve?

A propolisz cseppek antibakteriális, antivirális, gombaellenes, továbbá antiszeptikus hatásúak. „Természetes antibiotikumok”, erősítik az immunrendszert a kórokozókkal szemben vívott örökös harcban. A propolisz antioxidáns tulajdonságú, gyulladáscsökkentő, segíti az emésztőrendszer jobb működését. A bőrápolásban is használható, erős fertőtlenítő hatásai miatt.

IDE KATTINTVA még többet megtudhat a propolisz cseppek jótékony hatásáról

Milyen terápiás jelentősége lehet a cseppek fogyasztásának?

Immunerősítésre, külső és belső fertőtlenítésre egyaránt alkalmazható. A propoliszt már az ókori gyógyítók is ismerték. Újabban azonban ismét előtérbe kerül ez a csodás anyag. A propolisz / propoliszosos kivonatok keringési betegségek, légúti problémák (asztma), különböző száj -és torokgyulladások, vagy éppen bakteriális gyomorpanaszok enyhítésére eredményesen alkalmazhatóak.

Melyek a propolisz főbb összetevői?

A propolisz, mint természetes anyag átlagos felépítése megközelíthetőleg a következő: nagyjából 55%-ban gyantából, 30%-ban méhviaszból, 10%-ban éterikus olajokból, és végül, de nem utolsó sorban 4-5% pollenből tevődik össze.
A propolisz cseppek legfőbb összetevői az antioxidáns hatású flavonoidok. Tartalmaznak többek között még: vitaminokat (pl. A, B, E), ásványi anyagokat és nyomelemeket (pl. kálium, magnézium, nátrium, cink), polifenol hatóanyagokat, sajátos aromát adó illóolajokat.

Milyen propolisz kivonatok kaphatóak, és ezek közül melyik tekinthető a legjobbnak?

A természetes propolisz alapú készítmények hatásai lényegében nem különböznek egymástól. A különbség inkább tetszés és ízlés kérdése. Ugyan úgy kaphatóak propolisz kapszulák, mint propolisz cseppek, vagy tinktúrához használatos készítmények. Vannak akik a szájon át, vízzel lenyelhető, vagy önmagában szétrágható kapszulákat részesítik előnyben, a folyadékban feloldandó cseppekkel, vagy a száj és a fogíny fertőtlenítésre közvetlenül is felhasználható propolisz tinktúrával szemben.
Vegetáriánusok például a zselatinos (a zselatin állati alapú anyag) kapszulák helyett biztosan a propolisz cseppeket fogják választani...

Mit kell tudni a propolisz cseppek adagolásáról?

A propolisz cseppek étrendkiegészítők. Az 50 és 100ml kiszerelésű cseppek ajánlott adagolása megegyező: folyadékban feloldott, napi 20-20 csepp fogyasztása javasolt, napi 3 alkalommal. Itt tud vásárolni

Hogyan kell tárolni a cseppeket?

Nem kell hűteni, tárolja száraz, hűvös, sötét helyen, 15-25 Celsius fok közötti hőmérsékleten. Óvja a közvetlen napfénytől. A használatot követően ügyeljen arra, hogy gondosan zárja le az üvegcsét.

Vannak negatív hatásai a propolisz fogyasztásának?

Még egy hosszabb propoliszos-kúra is kölcsönhatások nélkül zajlik. Káros mellékhatásai nem ismertek, ennek ellenére a biztonság érdekében senki ne lépje túl az ajánlott napi adagok mennyiségét.

Gyógyszerekkel kölcsönhatásba léphet?

A propolisz cseppek, vagy akár egy propoliszos tinktúra alkalmazása során gyógyszerkölcsönhatásokat nem tapasztaltak. Éppen ellenkezőleg, kutatók következtetései szerint az antibiotikumok baktériumölő hatásai felerősíthetőek a propolisszal.

Allergiás vagyok a méhcsípésre, a méhészeti termékekre. Fogyaszthatok propoliszt?

Még az is lehet, hogy igen. De mielőtt elkezdené a propolisz fogyasztását, kérje ki kezelőorvosa véleményét, esetleg egy allergológust is érdemes lehet felkeresnie.
Amennyiben Ön allergiás a propoliszra, vagy a virágporra, netán vesebetegsége van, akkor ne fogyassza a terméket!

Propolisz VÁSÁRLÁS ⇢

Propolisz csepp

Propolisz termékek

Propolisz cseppek, 100ml = 3.971 Ft
Propolisz cseppek, 50ml = 2.271 Ft
100% tiszta Méhpempő, 40g = 6.171 Ft
Tovább az összes termékhez
MINŐSÍTETT Propolisz CseppekTöbb ezer elégedett és visszatérő vásárlóval rendelkezünk.
Propolis cseppek

Csökkentsd a Megfázás megfázás és az influenza esélyeit Propolisz cseppel.

Csökkentsd a Betegség megelőzés betegségek kialakulásának esélyeit Propolisz cseppel.

Védje propolisszal egészségét

Propolisz Csepp Kúrák

Gyerekeknek Propolisz cseppetGYEREKEKNEK
3 - 14 év között

3 x 10 csepp / nap
3 - 4 kúra évente

Felnőtteknek PropoliszCsepp.comFELNŐTTEKNEK
14 - 50 év között

3 x 15 csepp / nap
3 - 4 kúra évente

Időseknek Propolisz cseppet50 ÉV FELETT
50 év felett

3 x 15 csepp / nap
3 - 4 kúra évente

KÚRÁK
ÁLLATOKNAK
ÖSSSZES PROPOLISZ KÚRA

Erősítse immunredszerét természetesen Propolisz cseppekkel, és előzze meg a betegségeket könnyedén.

A Propolisz Csepp kitűnő fertőtlenítő hatással rendelkezik.

Tovább a Propolisz Csepp hatásaihoz
21 + 1 szuperélelmiszer
46 + 1 SZUPERÉLELMISZER
ingyenes
E-KÖNYV
AZ ÖN NEVE »
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
E-MAIL »
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérem értesítsenek, ha vannak akciók